Passtırmalı Rulo Börek Tarifi
26 Haziranda Ardanın Mutfağı Programında Yapılan Passtırmalı Rulo Börek Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler2 adet günlük yufka
250 gr çemensiz pastırma
2 ad sivri biber
2 ad domtes-soyulmuş,çekirdekleri çıkarılmış
1 su bardağı rende kaşar peyniri
Sıvı harç için
½ su bardağı süt
½ su bardağı soda
1 ad yumurta
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Sıvı harç için tüm malzemeleri bir kasede çırpın.
Yufkalardan ikisini yan yana tezgahınıza serin, sıvı harçtan fırça yardımıyla üzerine sürün
Bir sıra pastırma serin, doğradığınız biber ve domateslerden serpiştirin ve kaşar peynirini serpip rulo yapın. Kendi etrafında dolayın.
Fırın tepsisine yerleştirin kalan harcı üzerine sürün, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 -50 dakika pişirin.
Passtırmalı Rulo Börek Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
08:13
Rating:
Hiç yorum yok: