Güncel

Güncel Konular

Sebzeli Domatesli Pilav Tarifi

Ardanın Ramazan Mutfağı Programında Yapılan Sebzeli Domatesli Pilav Tarifi ve Yapılışı;

Sebzeli Domatesli Pilav Yapılışı
Malzemeler
3 adet olgun domates – soyulmuş, doğranmış
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
½ bağ dereotu
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Pirinçleri yıkayın, süzün.
Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın, havucu ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Pirinçleri ekleyip tuzu da ilave edip kavurmaya devam edin.
İyice kavurduğunuz pirince domatesleri ilave edin, bir tur çevirin, bezelye, tuz, karabiber, şeker ve suyunu ekleyip kapağını kapatarak pişirin.
Pilav suyunu tamamen çektiğinde açıp kıyılmış dereotu ekleyip bir tur karıştırıp demlenmesi için üzerine bir kağıt havlu örtün, kapağını kapatın ve kenara alın.
Yemek tarifimiz hazır afiyet olsun.
Sebzeli Domatesli Pilav Tarifi Reviewed by OK Medya on 16:38 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.