Kadayıflı Muhallebi Tarifi
Arda Türkmen'den Enfes Bir Lezzet Kadayıflı Muhallebi Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler3 avuç tel kadayıf - ufalanmış
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket sıvı krema (200 ml)
Hazırlanışı
Kadayıfı ince ince kıyın. Geniş bir tavada kadayıfı renk alıncaya kadar çevirin. Tavanın içine, tereyağı ve toz şekeri ilave edin ve karıştırın. Üzerine cevizi ilave edin, karıştırın ve ocaktan alın.
Muhallebi için olan krema hariç, tüm malzemeleri tencereye alın ve kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca ocaktan alın, kremayı ilave edin ve karıştırın. Servis edeceğiniz kapların altına tel kadayıf, üstüne muhallebi, en üst kısmına da tekrar tel kadayıf koyup soğutun ve servis edin.
Kadayıflı Muhallebi Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
08:51
Rating:
Hiç yorum yok: