Güncel

Güncel Konular

Fırında Portakallı ve Kestane Şekerli Bıldırcın Tarifi

Ver Fırına Yarışmacılarından Gökhan Serbest'in Yaptığı Fırında Portakallı ve Kestane Şekerli Bıldırcın Tarifi ve Yapılışı;

MALZEMELER
4 ADET BILDIRCIN
7-8 ADET KESTANE ŞEKERİ
1 ADET KABUKLARI SOYULMUŞ PORTAKAL
TUZ KARABİBER
KIRMIZI BİBER
TEREYAĞI
YAPILIŞ
-BILDIRCINLARIN BOYUN KEMİĞİNİ BIÇAK İLE KESİN, İÇİNİ VE DERİSİNİ HİÇ KAN KALMAYACAK ŞEKİLDE İYİCE YIKAYIN VE HAVLU KAĞIT İLE İYİCE KURULAYIN -BİR KAP İÇİNDE DİLİMLENMİŞ PORTAKALLARI VE KESTANE ŞEKERİNİ KIRARAK HARMANLAYIN -DERİSİNİ TUZ, KARABİBER, KIRMIZIBİBER İLE ÇEŞNİLENDİRİN VE TEREYAĞ İLE İYİCE OVUN -PORTAKAL VE KESTANE KARIŞIMINI BILDIRCINLARA DOLDURUN, KALÇA KISMINI KÜRDAN İLE DİKER GİBİ KAPATIN, BACAKLARININ UZUN KALAN KISIMLARINI BIÇAK İLE KESİN VE KANATLARINI GÖVDESİNE YAPIŞTIRIN -FIRIN TEPSİSİNE YAN YANA DİZİN VE 165 DERECELİK FIRINDA 10 DAKİKA PİŞİRİN, DAHA SONRA FIRININ ISISINI 185 DERECEYE ÇIKARIN VE ÜZERİ NAR GİBİ KIZARINCA YA KADAR 5-8 DAKİKA KADAR DAHA PİŞİRİN -FIRINDAN ÇIKARDIĞINIZ BILDIRCINLARI TEPSİDEN ÇIKARIN VE DİNLENDİRİN -TEPSİDE KALAN NEFİS SÜZÜLEN SUDAN FAZLA YAĞI KAŞIK İLE AYIRIP ATIN, KALAN ÖZSUYA1 KAŞIK UN KOYUN VE HAFİF KAVURUN HEMEN AKABİNDE BİR BARDAK TAVUK SUYU EKLEYİN VE ATEŞTE BİRAZ TIKIRDATIP ATEŞTEN ALIN VE SOS KIVAMINDA BILDIRCINLARIN ÜZERİNE DÖKÜP SERVİS EDİN
SOS İÇİN : 2 ADET PORTAKAL 1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
HAZIRLANIŞ :
PORTAKALLARIN İÇLERİNİ BLENDERDAN GEÇİRİP ŞEKER İLAVE EDEREK BİRAZ ISITIYORUZ.
İÇ PİLAV : 2 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ 1 SOĞAN 1 TUTAM ÇAM FISTIĞI 5 DAL DEREOTU BİR TUTAM KÖRİ BİR TUTAM KUŞ ÜZÜMÜ NANE KARABİBER 1 TUTAM YENİBAHAR
İÇ PİLAV YAPILIŞI :
YAĞSIZ TENCEREYE FISTIKLARI ATIP KAVURUN, TENCERENİZE TEREYAĞI VE ZEYTİNYAĞINI EKLEYİN. SOĞANLARI UFAK UFAK DOĞRAYIP HAFİF KAVURUN. YAĞ ERİDİĞİNDE PİRİNÇLERİ EKLEYİP KAVURUN. PİRİNÇ KAVRULDUKTAN SONRA BAHARATLARI EKLEYİP KAVURUN, SUYUNU VERİN VE ÇEKTİĞİNDE DİNLENDİRİN
Fırında Portakallı ve Kestane Şekerli Bıldırcın Tarifi Reviewed by OK Medya on 02:29 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.