Güncel

Güncel Konular

Meyveli Beyaz Pasta Tarifi

Ver Fırına Yarışmacılarından Görkem Doğan'ın Yaptığı Meyveli Beyaz Pasta Tarifi ve Yapılışı;

PANDİSPANYA
UN 337 GRAM
ŞEKER 225 GRAM
NİŞASTA 22 GRAM
KABARTMA TOZU 22,5 GRAM
YUMURTA 9 ADET
SU 90 ML
YAPILIŞI: UN NİŞASTA VE KABARTMA TOZUNU HARMANLAYIN. YUMURTA SARISI VE ŞEKERİN YARISINI MAYONEZ KIVAMI ALANA KADAR ÇIRPIN. YUMURTA AKLARIYLA ŞEKERİN DİĞER YARISINI KÖPÜK YAPIN. BEYAZLARIN OLDUĞU KARIŞIMI SARILARIN OLDUĞU KARIŞIMA SÖNDÜRMEDEN EKLEYİN. SUYU EKLEYİN VE UNLU KARIŞIMI YUMURTALI KARIŞIMA SPATULA İLE YEDİRİN 170 DERECEDE PİŞİRİN.
PASTACI KREMASI
SÜT 750 ML
ŞEKER 225 GRAM
YUMURTA SARISI 9 ADET
UN 60 GRAM
MISIR NİŞASTASI 45 GRAM
VANİLYA 1 PAKET
KREMA 100 GRAM
YAPILIŞI: SÜTÜ OCAKTA ISITIN. VANİLYAYI EKLEYİN ŞEKER VE YUMURTA SARILARINI MAYONEZ KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRPIN. NİŞASTA VE UNU EKLEYİN, SÜTÜ YAVAŞÇA BU KARIŞIMA EKLEYİN VE TEKRAR OCAĞA ALIP KIVAM ALANA KADAR PİŞİRİN. SOĞUDUKTAN SONRA KREMA İLE ÇIRPIP KIVAMINI AYARLAYIN.
SON OLARAK ÇİLEK VE MUZLARLA BİRLİKTE PASTANIN KATLARINI DÖŞEYİN VE PANDİSPANYANIN ARTIKLARINI ROBOTTAN ÇEKİP DEKOR OLARAK KULLANIN.
Meyveli Beyaz Pasta Tarifi Reviewed by OK Medya on 11:13 Rating: 5

1 yorum:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.