Güncel

Güncel Konular

El Açması Börek Tarifi


El Açması Börek Malzemeleri
1 kg un ( ¾ ü hamur için, kalanı açmak için kullan)
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
½ su bardağı eritilmiş tereyağı
Tuz
Peynirli İçİçin:
1 kalıp beyaz peynir
½ demet maydanoz
1 yumurta
El Açması Börek Tarifi
Unu hamuru açacağınız yüzeye eleyin, ortasını havuz şeklinde açın.
Erittiğiniz tereyağının içine zeytinyağını ilave edip karıştırın.
Unun ortasına yumurtayı kırın, yoğurdu ve hazırladığınız yağdan 2-3 çorba kaşığı kadar ilave edin.
İstediğiniz miktarda tuz atın ve oda sıcaklığındaki iyi sudan ekleyip, yavaş yavaş karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru üzerine nemli bir bez örterek 15-20 dakika dinlendirin.
9 adet kol böreği için hamuru 27 parçaya bölün.( Katmerleyecekseniz üç ün katlarında adede bölüyorsunuz.)
Kestiğiniz parçaları eliniz ile yuvarlayıp beze haline getirin.
Her bezenin de açıldığında yaklaşık 15 cm çapına gelebilmesi lazım.
Açtığınız bezeleri üçer üçer üst üste koyun, her katın arasına 1 çorba kaşığı yağ karışımından dökün,
kaşığın tersi ile yayın.
Sonra kenarları parmağınızla bastırın.
Daha sonra üç katlı hamuru alıp, un ve oklava yardımı ile video da göreceğiniz şekilde açın.
Açtığınız hamura tekrar 1 kaşık yağdan dökün.
Malzemeyi koyacağınız kısmı kıvırın, üzerine malzemeyi serip, rulo şeklinde sonuna kadar kıvırmaya devam edin.
Daha sonra resimdeki gibi ikiye katlayın.
Bu işlemi hepsine yaptıktan sonra kalan yağı da tepsi de ki böreklerin üzerine dökün. 180-200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dak. üzeri kızaran kadar pişirin.
Başarıya ulaşmak için birkaç kez denemek gerekiyor.
Kendi tat ve beğeninizi yakaladığınızda afiyetle yersiniz.
El Açması Börek Tarifi Reviewed by OK Medya on 02:03 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.