Poğaça Tarifi
Mayalı Kolay Poğaça - Pastane Poğaçası
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
2 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
Üzerine sürmek için yumurta sarısı
üzerine serpmek için çörek otu susam
İçine koymak için peynir ve maydanoz
Yapılışı
1 su bardağı suya 1 paket instant maya toz şeker ve tuzu ekleyip karıştırıp bir süre bekletelim , yaklaşık 10 dakika beklemesi yeterli ,
Unu yoğurma kabımıza dökelim , üzerine sıvı yağı , yumurta ve sıcak suya erittiğimiz mayayı ekleyelim yoğuralım ,
yoğurduğumuz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım , 15-20 dakika dinlendirelim ,
Uygulama fotoğrafını sırasıyla takip edelim , her bir yuvarladığımız hamura elimizin ayasıyla ortasına bastırıp , peynir ve maydanoz ile karıştırdığımız harçtan 1 tatlı kaşığı koyup kapatalım , hamurun ortasına elimizin ayasıyla bastırıp uçlarının dudak şeklinde kalması için uçlarına bastırmayalım
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip üzerine yumurta sası sürüp, bastırdığımız kısmın kabarmaması için üzerine çatal ile çaprazlama çizik atalım , üzerine susam ve çörek otu serpip
Önceden ısıttığımız 180 dereceye ayarladığımız fırını önce kapatıp poğaçaları fırının sıcağı ile mayalayın 10 dakika sonra fırını tekrar açıp 180 derecede 30 dakika pişmesini sağlayın , genelde fırından fırına pişirme süreleri değişebildiği için , poğaçaların altının kızarmış olduğunu gördüğünüzde piştiğini anlayabilirsiniz
Pişen poğaçaları fırından çıkarıp üzerine temiz bir havlu örterek yaklaşık 10-15 dakika dinlendirdikten sonra çay ile sıcacık servis edin.
Poğaça Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
17:07
Rating:
Hiç yorum yok: