Damla Sakızlı Somon Buğlama Tarifi
VER FIRINA YARIŞMACILARINDAN NİLGÜN AYDIN'IN YAPTIĞI KUŞKONMAZ VE SEBZELER EŞLİĞİNDE DAMLA SAKIZLI SOMON BUĞULAMA TARİFİ VE YAPILIŞI SİZLERLE;
MALZEMELER750GR SOMON BALIĞI FİLETOSU
5 ADET CHERY DOMATES
6 ADET KUŞKONMAZ
5 ADET KAPYA BİBER
2 ADET SARI CALIFORNİA BİBER
6 ADET ARPACİK SOGAN
2 BAS SARİMSAK ( İRİ)
DEREOTU
FESLEĞEN
MAYDANOZ
2 ADET İCE BERG
2 ADET LİMON
2 ADET HAVUC
2 ADET SALATALIK (UZUN)
200GR MANTAR
1ADET SİVRİ BİBER
TAZE KEKİK
1 ADET YUFKA
1 ADET KÜÇÜK BOY SOĞAN
1 ADET DOMATES
10 ADET KÜÇÜK BOY KARİDES (TEMİZLENMİS SOKLU OLABİLİR)
TOZ KÌRMİZİ BİBER
KEKİK
DAMLA SAKIZI
DEFNE YAPRAGİ
DEGİRMEN KARABİBER
AZ MİKTARDA HARDAL
MAYONEZ
TEREYAĞI
YAPILIŞI;
TÜM SEBZELER YIKANIP BİRBİRİNE UYGUN ŞEKİLDE KESİLİR. TAZE KEKİK, TOZ KIRMIZI BİBER, SARIMSAK, DAMLA SAKIZI VE DEFNE YAPRAĞI İLE BİRLİKTE YAĞLI KAĞIDIN ÜZERİNE SERİLİR. SERİLEN SEBZELERİN ÜZERİNE DE SOMON FİLETOLARI DİZİLİP YAĞLI KAĞIT İLE KAPATILIR VE FIRINA VERİLİR. 175 - 180 DERECEDE YAKLAŞIK 20 – 30 DAKİKA PİŞİRİLİR.
Damla Sakızlı Somon Buğlama Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
04:13
Rating:
Hiç yorum yok: