Güncel

Güncel Konular

Ponçik Tarifi

Ver Fırına Yarışmasında birinci seçilen Ponçik Tarifi ve hazırlanışı;

Ponçik Tarifi:
3 SU BARDAĞI UN
2 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
100 GR TEREYAĞI
1 SU BARDAĞI SÜT
YARIM PAKET YAŞ MAYA
2 ADET KİRMİZİ ELMA
120 GR CEVİZ
2 TATLİ KASİGİ TARCİN
100 GR KREMA
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ
ÜZERİ İÇİN
PUDRA ŞEKERİ
Hazırlanışı:
süt ve maya aynı yerde açılır üzerine 2 yemek kaşığı pudra şekeri 100 gram tereyağı eklenir ve yumuşak bir harç elde edilir güzelce streclenir yaklaşık yarım saat dinlendirilir diğer tarafta 2 adet elma rendelenir tavaya konur üzerine şeker ilave edilir önce suyunu bırakıp daha sonra çekmesi sağlanır daha sonra ceviz ve tarçın ile lezzetli indirilir dinlenen hamurlarımızıyaklaşık 20 gramlık bezeler halinde ayırıp her birinin ortasını açıp hazırladığınız harcı koyuyoruz ve kenarlarından kapatıp yuvarlak bir form veriyoruz daha sonra fırın tepsisine koyun yaklaşık 20 dakika tepside mayalanmasını bekliyoruz sonra 180 derecede üzeri kızarıp içi pişene kadar yaklaşık tahmini 17 dakika pişiriyoruz son olarak üzerine pudra şekeri döküp servis ediyoruz
Ponçik Tarifi Reviewed by OK Medya on 17:32 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.