Patlıcanlı Börek Tarifi
Ver Fırına Yarışmacılarından Fatma Erdoğan'ın Yaptığı Patlıcanlı Börek Tarifi ve Yapılışı;
MALZEMELER1 KG UN
1 TATLI KAŞIĞINDAN AZ TUZ
4-5 SU BARDAĞI SU
1 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
İÇ MALZEMELER;
1 KG PATLICAN
3 ADET ORTA BOY SOĞAN
2 ADET KIRMIZI BİBER
2 ADET YEŞİL BİBER
TUZ
KARABİBER
PUL BİBER
YARIM SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI
UN VE TUZU HAMUR KARMA KABINA ALINIR. SUYLA HAMUR KARILIR, ÜZERİNE NEMLİ BEZ ÖRTEREK BEKLETİLİR. PATLICANLARI ALACA SOYUP KÜP DOĞRAYIP TUZLU SUDA BEKLETİLİR. SOĞANLARI DA KÜP ŞEKLİNDE DOĞRAYİP 2-3 YEMEK KAŞIĞI YAĞDA SOĞANLAR SOTELENİR. KİRMİZİ VE YEŞİL BİBERLER DOĞRANİP SOĞANLARA EKLENİR PATLICANLAR DA EKLENİR, PİŞİRİLİR, SOĞUTULUR. HAMURU OKLAVAYLA YUVARLAK YUFKA AÇILIR İÇ HARÇTAN KONULUP KOL BÖREĞİ ŞEKLİNDE SARILIR. ÜZERİNE YAĞ SÜRÜP 200 DERECE FIRİNDA 40 - 45 DAKİKA PİŞİRİLİR.
Patlıcanlı Börek Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
02:16
Rating:
Hiç yorum yok: