Bizim Lezzetlerimiz Gaziantep Fıstıklı Burma Kadayıf Tarifi
Bizim Lezzetlerimiz Programında Yapılan Gaziantep Fıstıklı Burma Kadayıf Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler700 gr. burmalık kadayıf
350 gr. taze çekilmiş antep fıstığı
600 gr. margarin
Şerbeti için
1 kg. toz şeker
1 lt. su
Yapılışı
Burma kadayıfa başlamadan şerbet ocağa koyulur ve pişirilir, şerbet ağdalı olmalı, soğutulmalı,
Burma kadayıf için kadayıf tek parça olmalı,
Tezgaha kadayıf açılır uzunlamasına fıstık serpilip bir ucundan burulur,
200 gr. yağ eritilir ve tepsiye dökülür,
Burulan kadayıflar kendi etrafına yağ dökülen tepsiye yağın üzerine birbirnin etrafına sarılır, ( kol böreği gibi )
400 gr yağ da eritilir ve üzerine dökülür,
Yöresel olarak özel ocakta çevirerek pişirilir, ancak fırında da pişirilebilir,
Evde ocak üstünde pişirirseniz 400 gr. yağ ocak üstünde eklenir yağ iyice yedirilir, çevirirken yağ süzülür,
Kızaran tatlı ilk sıcaklığını atınca şerbet dökülür.
Bizim Lezzetlerimiz Gaziantep Fıstıklı Burma Kadayıf Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
02:32
Rating:
Hiç yorum yok: