Güveçte Palamut Tarifi
Sevilerek Yenen Lezzet Güveçte Palamut'un Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı;
Balık mevsiminde sizlere alternatif balık yemeklerimizden güveçte palamut tarifi.
Güveçte Palamut Malzemeleri;
2 adet palamut4 adet domates
4 adet kıyılmış sivri biber
10 adet konserve mantar
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Güveçte Palamut Tarifi Nasıl Yapılır?
Balığı ayıklayıp, kılçığını çıkarın ve Kabuğu soyulduktan sonra küp doğranmış domates, sivri biber ve kıyılmış mantarı tavaya aldığınız sıvı yağda soteleyiniz. Su, tuz ve karabiber ilave ettikten hemen sonra 5 dakika kaynatın. Hazırladığınız domatesli sosu güvecin dibine yayın ve üzerine balığı yerleştirin. Rendelenmiş lezzetli kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapınız.
Güveçte Palamut Tarifi
Reviewed by Resul Gök
on
11:51
Rating:
Hiç yorum yok: