Güncel

Güncel Konular

Tirşik Çorbası Yemeği Maraş Usülü

Sevilerek Yenen Lezzet Maraş Tirşik Çorbası Yapımı ve Tarifi, Malzemeleri ve Hazırlanışı;

Sevilerek Yenen Lezzet Maraş Tirşik Çorbası Yapımı ve Tarifi, Malzemeleri ve Hazırlanışı.

Tirşik Çorbası Tarifi Yapımı İçin Malzemeler

1 demet yılan pancarı
1 kilo yoğurt
3 kaşık un
1 baş sarımsak
tuz
yarım kase aşurelik buğday
1 kase nohut

Tirşik Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

1- Tarladan veya çarşıdan satılan yılan otunu yani yöre insanının değimi ile yılan pancarını alıyoruz, zehirli ve eli yaktığı için çok dikkatli olunması gerekiyor. Onun için eldiven kullanın yok elime şifa olsun derseniz elle de yapılabilirsiniz. Pancarlarımızı yıkayalım ve bir sofra bezine serip bırakıp suyunu kurutalım.
2- Sonra incecik bıçakla kıyalım, bu işlemi mümkünse akşamdan yapalım sonra yoğurdumuzu alalım, içine beş altı bardak su bırakıp ayran yapalım.
3- Sonra unumuzu da içine bırakalım, incecik kıydığımız pancarımızı düdüklü tenceresine basalım üzerine yaptığımız unlu ayranımızı boşaltıp ocağın altını yakalım ve kısık ateşte karıştıra karıştıra yoğurdumuzu kesmeden ocaktan ısıtalım. Sakın kaynatmayın sadece sütten yoğurt mayalaması ısına getirelim ve düdüklünün ağzına bir tencere kapağı kapatalım. Kendi kapağını değil.
4- Sonra sıkıca bir sofra bezine sarıp ertesi gün öğlene kadar mayalanmasını bekliyoruz. Mayalanma süresinde zehiri gidiyor otun ve şifalı bir hale geliyor.
5- Önceden ıslattığımız bir kase nohut ve yarım kase aşurelik buğday yani döğmemizi de ertesi gün mayalanmış olan düdüklüdeki tirşik'imizin içine bırakıp bu defa düdklünün kendi kapağını kapatıp, en az bir buçuk saate yakın pişiriyoruz.
6- Pişen tirşiğimize bir baş sarımsağımızı tuzla dövüp karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.
Tirşik Çorbası Yemeği Maraş Usülü Reviewed by Resul Gök on 06:01 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.