Güncel

Güncel Konular

Yeşil Kadife Kek Tarifi

Ver Fırına Yarışmacılarından İhsan Arı'nın Yaptığı Yeşil Kadife Kek Tarifi ve Hazırlanışı;

KEK HARCI İÇİN
• 250 GRAM UN
• 200 GRAM ŞEKER
• 5 GRAM KABARTMA TOZU
• 3 GRAM TUZ
• 8 GRAM KAKAO
• 180 GRAM YOĞURT
• 60 GRAM SÜT
• 200 GRAM SIVIYAĞ
• 2 ADET YUMURTA
• 1 TATLI KAŞIĞI BEYAZ SİRKE
• 2 TATLI KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜTÜ
• 2 TATLI KAŞIĞI YEŞİL GIDA BOYASI
KREMASI İÇİN
• 450 GRAM KREM BEYAZ PEYNİR
• 200 GRAM TEREYAĞI
• 400 GRAM PUDRA ŞEKERİ
• 2-3 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI GIDA BOYASI
ÜZERİ İÇİN
• 1 KASE TOZ ANTEP FISTIĞI
TARİFİN YAPILIŞI
1.UN, ŞEKER, KABARTMA TOZU, KAKAO VE TUZU ELEKTEN GEÇİRİN. BAŞKA BİR KAPTA YUMURTALARI ÇIRPIN, SIVI YAĞI EKLEYİN, YOĞURT VE SÜT KARIŞIMINI EKLEYİN.
2. YEŞİL GIDA BOYASINI, BEYAZ SİRKEYİ VE VANİLYA ÖZÜTÜNÜ EKLEYİP KOYU RENKTE BİR KIRMIZI ELDE EDİN. SIVI KARIŞIMA UNLU KARIŞIMI İKİ PARTİ HALİNDE EKLEYİP KARIŞTIRIN. HAZIRLADIĞINIZ HARÇ 1000 GRAM AĞIRLIĞINDA OLACAKTIR, KALIBINIZIN BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE 3 VEYA 4 EŞİT PARTİYE BÖLÜP 180 DERECELİK FIRINDA 20 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.
3. KREMASI İÇİN: KREM PEYNİR, TEREYAĞI, PUDRA ŞEKERİ VE VANİLYA ÖZÜTÜNÜ PÜRÜZSÜZ BİR KIVAM ALANA KADAR ÇIRPIN. HAZIRLADIĞINIZ KEK KATLARININ ARASINA KREMADAN SÜRÜN. EN SON OLARAK DA VELVET’İN HER TARAFINI KREMA İLE KAPLAYIP SERVİS EDİN.
Yeşil Kadife Kek Tarifi Reviewed by OK Medya on 04:50 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.