Kepekli Mini Pide Tarifi
Ver Fırına Programında Yapılan Kepekli Mini Pide Tarifi ve Hazırlanışı;
MALZEMELER:2 SU BARDAĞI KEPEK UNU
1 SU BARDAĞI UN
1 TATLI KAŞIĞI İNSTANT MAYA
1 -1.5 SU BARDAĞI SU
TUZ
İÇ HARCI:
1 ADET SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK
400 GR ISPANAK
150 GR RENDE KAŞAR PEYNİRİ
YUMURTA SARISI
TUZ - KARABİBER
KIRMIZI TOZ BİBER
HAZIRLANIŞI:
KEPEK UNU, UN, MAYA VE TUZU YOĞURMA KABINA ALIN VE KARIŞTIRIN. SUYU İLAVE EDEREK KULAK MEMESİ KIVAMINDA ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİN. HAMURUNUZU 6-8 PARÇA BEZE YAPIP ÜZERİNİ KAPATIP BİRAZ MAYALANDIRIN.
SOĞANI VE SARIMSAKLARI İNCE İNCE DOĞRAYIN. ZEYTİNYAĞINDA KISIK ATEŞTE KAVURUN VE ISPANAKLARI İLAVE EDİP SUYUNU ÇEKENE KADAR KAVURUN BAHARATLARINI İLAVE EDİN.
HAMURLARINIZI PİDE İNCELİĞİNDE AÇIN İÇLERİNE KAŞAR RENDESİNİ DE EKLEDİĞİNİZ HARÇTAN KOYUN VE KÖŞELERİNDEN KAPATIP ORTA KISIMLARINI AÇIK BIRAKIN. YUMURTA SARISI SÜRÜN VE 210 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.
Kepekli Mini Pide Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
21:13
Rating:
Hiç yorum yok: