Lalaped Tatlısı Tarifi
Nursel’in Mutfağında yine yöresel lezzetler yapılıyor. Bugün mutfakta Hakkari yemekleri yapılıyor. Günün tarifleri; Kıris, Lalaped, Bulgurlu Kebap ve Doğaba yapılacak.
MALZEMELER5 adet yumurta.
2 yemek kaşığı yoğurt.
1 çay kaşığı karbonat.
1 fiske tuz.
un.
ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı şeker.
2 bardak su.
Yapılışı
2 bardak şeker, 2 bardak su tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ılımaya bırakılır.
Karbonat, yoğurt ve kırılan yumurtalar derin bir kaba alınıp çırpılır. Un ilave edilir, tuz atılır ve çırpmaya devam edilir. Krepten biraz daha cıvık kıvamda olacaktır. Hazırlanan harçtan yemek kaşığı ile alınıp bol kızgın yağa bırakılır ve kızartılır.
Kızarıp kaynarlığını atan tatlıların üzerine ılıyan şerbet gezdirilir. Şerbetini çekince sunuma alınır ve servise hazırdır.
Lalaped Tatlısı Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
13:05
Rating:
Hiç yorum yok: