Kıris Tarifi
Nursel’in Mutfağında yine yöresel lezzetler yapılıyor. Bugün mutfakta Hakkari yemekleri yapılıyor. Günün tarifleri; Kıris, Lalaped, Bulgurlu Kebap ve Doğaba yapılacak.
Malzemeler500 g kuzu kaburga eti.
1,5 su bardağı ceviz.
2 adet kuru soğan.
1,5 su bardağı haşlanmış nohut.
1,5 su bardağı besni üzümü.
1 çay bardağı pirinç.
1 yemek kaşığı tuz.
Köfteleri için
500 g kuzu kıyma.
1 su bardağı pirinç.
1 tatlı kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı karabiber.
Sosu için
2 su bardağı sumak suyu.
1 çay bardağı sıvıyağ.
2 yemek kaşığı domates salçası.
Yapılışı
Kaburga etleri tuz atılan bol suda haşlanır.
Yıkanan kırık pirinç ve kıyma bir kaba alınır. Tuzu, karabiberi atılır ve özleşene kadar yoğurulur. Nohuttan biraz büyük köfteler elde edilir.
Tencereye bol su konur. Kaynayınca içine piyazlık doğranan soğanlar atılır.
Kaynara çıkınca Kara suyunu atması için haşlanan cevizler ilave edilir.
Islatılan besni üzümü ve haşlanan nohut bırakılır.
Hazırlanan köfteler, pirinç, haşlanan etler ve suyundan bir kepçe ilave edilir.
Köfteler pişince üzerine başka tavada hazırlanıp yağda yakılan salça ile buluşan sumak suyu ilave edilir.
Bir taşım kaynayınca sunuma alınır.
Kıris Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
13:08
Rating:
Hiç yorum yok: