Lazanya Tarifi
Ver Fırına Yarışmacılarından Okan Karadeniz'in Yaptığı Lazanya Tarifi ve Yapılışı
LAZANYA1 PAKET LAZANYA (DÜZ KENAR)
4 DİŞ SARIMSAK
1 PAKET RİCOTTA
1 PAKET REZENE
4 PATLICAN
200 GR PARMESAN
4 DOMATES
1 TEZE SOĞAN
2 PAKET FESLEĞEN
YAPILIŞ
LAZANYAYI KAYNAR SU DOLU BİR KABIN İÇİNDE YUMUŞAYANA KADAR BEKLETİYORUZ. RİCOTTA PEYNİRİNİ SARIMSAK VE TAZE FESLEĞENİN YARISINI İNCE İNCE KIYIP KARIŞTIRIYORUZ. ARDAINDAN DOMATESLERİ İNCE İNCE KÜP ŞEKLİNDE KESİP; TAVADA SOĞAN, SARIMSAK, REZENE VE İNCE KIYILMIŞ FESLEĞEN İLE SOS YAPIYORUZ. PATLICANLARI İNCE İNCE KESİP TAVADA KÖZLÜYORUZ. HAMURLARIMIZI TEK TEK ALIP KURULUYORUZ. HAMÖURUN ÜZERİNE PEYNİRLİ KARIŞIMI SÜRÜP ÜZERİNE 1 DİLİM PATLICANI KOYUP RULO ŞEKLİNDE SARIYORUZ. CAM KABIN TABANINA DOMATES SOSUNU YAYIYORUZ. ÜZERİNE RULOLARI YERLEŞTİRİP TEKRAR RULOLARIN ÜZERİNE DOMATES SOSUNU DÖKÜP 190 DERECE FIRINDA 20-25 DK PİŞİRİYORUZ. (HAMURUNUZUN YANMAMASINA DİKKAT EDİN)
Lazanya Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
20:47
Rating:
Hiç yorum yok: