Güncel

Güncel Konular

Sakızlı Tatlı Tarhana Pişisi Tarifi

Nursel’in Mutfağı Programında Yapılan Sakızlı Tatlı Tarhana Pişisi Tarifi ve Hazırlanışı;

Malzemeler
1 kilo un.
2 su bardağı süt.
10 g damla sakızı.
1 tatlı kaşığı karanfil.
Kızartmak için
sıvı yağ.
Yapılışı
Damla sakızı ve karanfil havanda dövülerek toz haline getirilir. Tuz atılır. Sütü ilave edilir.
Ortalama 1 kilo unla kulak memesi kıvamından yumuşak hamur yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Çay tabağı büyüklüğünde elde açılıp ortasından parmakla delinir.
Bol yağda kızartılır ve sunuma alınır.
NOT: hamur ilk yoğurulduğunda küçük parçalar alıp güneşte kurutun. Kuruyunca elekten geçirip tarhana elde edebilirsiniz.
Sakızlı Tatlı Tarhana Pişisi Tarifi Reviewed by OK Medya on 09:58 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.