Ispanaklı Börek Tarifi
28 Mayıs'ta Pasta Börek Programında Yapılan Ispanaklı Börek Tarifi ve Yapılışı;
İç malzemesiYarım kilo ıspanak
2 adet küçük soğan
Tuz
Karabiber
1 kg. yufka
Islatmak için
3 bardak süt
yarım paket tereyağ
4 çorba kaşığı kaymak
1 yumurta
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı süt
1 çay kaşığı pekmez
Dut
Üzüm vb.
Yapılışı
İç Malzemesi için ıspanaklar küçük küçük doğranır,
Öncelikle soğanlar kavrulur, üzerine ıspanaklar ve baharatlar eklenir,
Islatmak için Eritilmiş tereyağ, kaymak ve diğer malzemeler çırpılır,
İlk yufka en alta kenarları dışa taşacak şekilde serilir,
Diğer yufkalar da her kata soso sürülerek üst üste dizilir,
Ortaya gelindiğinde iç harç eklenir,
En üstte soslandıktan sonra ilk yufkanın dışta kalan kısımları üzerine kapatılır,
Soso sürülür,
Üzeri için malzemeler karıştırılıp sürülür,
180 dercede kızarana kadar pişirilir.
Ispanaklı Börek Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
10:03
Rating:
Hiç yorum yok: