Sandviç Poğaça Tarifi
Ver Fırına Yarışmasında Yapılan Sandviç Poğaça Tarifi ve Hazırlanışı;
MALZEMELER2,5 - 3 SU BARDAĞI UN
3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 ADET YUMURTA
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2-3 YEMEK KAŞIĞI SÜT
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
TUZ
ÜZERİ VE İÇİ İÇİN
YUMURTA SARISI
ÇÖREK OTU
DOMATES
BİBER
BEYAZ PEYNİR
YAPILIŞI
UN, TUZ VE KABARTMA TOZUNU KARIŞTIRIP ORTASINI AÇIN. DİĞER MALZEMELERİ UNUN ORTASINA KOYUP İLK ÖNCE ISLAK MALZEMELERİ KARIŞTIRIP UNU YAVAŞ YAVAŞ TOPLAYARAK ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİN.
HAMURU TEZGÂHTA MERDANE İLE AÇIN VE ÇEMBER KALIP İLE KESİN.
KESTİĞİNİZ HAMURLARA FIRÇA YARDIMI İLE TEREYAĞI SÜRÜN VE ORTADAN İKİYE KATLAYIN.
TEKRAR YAĞ SÜRÜN VE TEKRAR KATLAYIN. ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP ÇÖREK OTU SERPİN VE 185 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.
FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA DOMATES, BİBER VE PEYNİRLERİ KESİP ORTASINA RESİMDEKİ GİBİ YERLEŞTİRİN VE SERVİS EDİN.
Sandviç Poğaça Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
23:26
Rating:
Hiç yorum yok: