Güncel

Güncel Konular

Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası Şıhıl Mahşi Tarifi

Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası Programında Yapılan Şıhıl Mahşi Tarifi ve Yapılışı;

Malzemeler
750 g kuzu kıyma
kilo dolmalık kabak
yarım bardak kırık leblebi
3 kuru soğan
2 adet sivri biber
1 paket dolmalık fıstık
1 kaşık domates salçası
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
Kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Dolmalık kabaklardan kapak kesilir içleri oyularak kabukları soyulur ve yağda çevrilerek kızartılır. Kabakları küçük boyda seçmelisiniz.
Yarım bardak kırık leblebi üzerine su eklenerek yumuşayana kadar haşlanır.
Kıyma tavaya alınıp kavrulur. Rengi dönünce yağı konur. Dolmalık fıstık bırakılır. rondoda çekilen soğanlar ve doğranan sivri biberler eklenir. Karabiberi, pulbiberi ve tuzu atılır. Domates salçası ve haşlanan kırık leblebi ilave edilerek pişirilir. (Kırık leblebi bulamıyorsanız nohutta kullanabilirsiniz)
Kızartılan kabaklar iç harçla doldurulur oyulan kabak içleri ile ağzı kapatılır ve fırın tepsisine dizilir. Üzerine ocakta yapılan domates salçalı sos gezdirilip 175 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
Sarımsaklı yoğurt ile sunuma alabilirsiniz.
Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası Şıhıl Mahşi Tarifi Reviewed by OK Medya on 07:14 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.