Güncel

Güncel Konular

Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası Cennet Çamuru Tatlısı Tarifi

Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası Programında Yapılan Cennet Çamuru Tatlısı Tarifi ve Yapılışı;

Malzemeler
250 gr. tel kadayıf
125 gr. tereyağı
1,5 bardak antep fıstığı
Şerbeti için
2 b. şeker
2 b. su
1 dilim limon
Yapılışı
Önce şerbeti için bir tencereye şekeri ve suyu koyun kaynamaya başlayınca da limon damlatın.
Tel kadayıfları küçük küçük didikleyin. Yapışmaz tavanın içerisine tereyağını koyun ve erimeye bırakın.
Eriyen tereyağının içerisine kadayıfları koyun ve yavaş yavaş kavurun. Kavrulmuş kadayıfların içine antep fıstğını ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Kavrulan çıtır çıtır kadayıflarımızı fırın tepsisine koyun ve yayın. Üzerine hazırlanan ve soğuyan şerbetimizi dökelim.
Kaymak ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.
Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası Cennet Çamuru Tatlısı Tarifi Reviewed by OK Medya on 06:57 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.