Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası Cennet Çamuru Tatlısı Tarifi
Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası Programında Yapılan Cennet Çamuru Tatlısı Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler250 gr. tel kadayıf
125 gr. tereyağı
1,5 bardak antep fıstığı
Şerbeti için
2 b. şeker
2 b. su
1 dilim limon
Yapılışı
Önce şerbeti için bir tencereye şekeri ve suyu koyun kaynamaya başlayınca da limon damlatın.
Tel kadayıfları küçük küçük didikleyin. Yapışmaz tavanın içerisine tereyağını koyun ve erimeye bırakın.
Eriyen tereyağının içerisine kadayıfları koyun ve yavaş yavaş kavurun. Kavrulmuş kadayıfların içine antep fıstğını ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Kavrulan çıtır çıtır kadayıflarımızı fırın tepsisine koyun ve yayın. Üzerine hazırlanan ve soğuyan şerbetimizi dökelim.
Kaymak ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.
Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası Cennet Çamuru Tatlısı Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
06:57
Rating:

Hiç yorum yok: