Güncel

Güncel Konular

Yufkalı Börek Tarifi

Ver Fırına Programında Yapılan Yufkalı Börek Tarifi ve Tarifin Hazırlanışı Sizlerle;

MALZEMELER
2 ADET YUFKA
350 GR KIYMA
1 KÜÇÜK SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK
2 YUMURTA
100 GR RENDE KAŞAR PEYNİRİ
2 ADET YEŞİL BİBER
TUZ, KİMYON, KARABİBER, SUMAK, İSOT, KIRMIZI TOZ BİBER
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
SOS İÇİN
ÇIRPILMIŞ YOĞURT
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
100 GR DOMATES PÜRESİ
2-3 DAL MAYDANOZ
YAPILIŞI
YUFKAYI TEZGAHA AÇIN FIRÇA İLE YUMURTA BEYAZINI SÜRÜN. ÜZERİNE 2. YUFKAYI KAPATIN.
SOĞAN SARIMSAĞI İNCE RENDELEYİN VE 1 YUMURTAYI KIYMA İLE BAHARATLANDIRARAK YOĞURUN.
YUFKANIN ÜZERİNE KIYMAYI YAYIN BİBERLERİ DOĞRAYIP RENDE KAŞARLA BİRLİKTE SERPİN.
YUFKAYI RULO ŞEKLİNDE KIVIRIN VE BİRER PARMAK KALINLIĞINDA HALKA ŞEKLİNDE KESİN ŞİŞE DİZİN. FIRÇA İLE YUFKALARIN DIŞINA YUMURTA BEYAZI SÜRÜN.
210 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.
SALÇAYI HAFİF YAĞDA KAVURUN VE DOMATES PÜRESİNİ İLAVE EDİN 2-3 DAKİKA KAYNATIN VE OCAKTAN ALIN.
PİŞEN BÖREKLERİN ÜZERİNİ RESİMDEKİ GİBİ SOSLA VE MAYDANOZ İLE SÜSLEYİP SERVİS EDİN.
Yufkalı Börek Tarifi Reviewed by OK Medya on 06:03 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.