Napoliten Soslu Tavuk Dolma Tarifi
Ver Fırına Yarışmacılarından İhsan Arı'nın Yaptığı Napoliten Soslu Tavuk Dolma Tarifi ve Yapılışı;
MALZEMELER1 KASE İSTİRİDYE MANTARI
2 ADET TAVUK GÖĞSÜ
1 ADET KURU SOĞAN
4-5 DİŞ SARIMSAK
1 ADET CALİFORNİA BİBERİ
4 DİLİM DANA FÜME
YARIM KASE RENDELENMİŞ CHEDDAR PEYNİRİ
YARIM KASE RENDE MOZZARELLA
8-10 ADET CEVİZ İÇİ
2 ADET PATLICAN
1 ÇAY BARDAĞI DOMATES PÜRESİ
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
8-10 ADET CHERRY DOMATES
1 TUTAM FESLEĞEN
1 YEMEK KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
YAPILIŞI
SOĞAN VE SARIMSAĞI KARAMELİZE EDERKEN DOĞRAYIP BİBERİ İLAVE EDİN. MANTARI VE CEVİZLERİ KOYUP HARMANLAYIN. DOĞRAYIP FÜMELERİ EKLEYİN.
CHEDDAR VE MOZZARELLA KOYUP ALTINI KAPATIN. TAVUĞU DİKKATLİCE AÇIN VE HARCI İÇİNE YERLEŞTİRİP KAPATIN. MÜHÜRLEYİP 220 DERECEDE 20 DAKİKA FIRINLAYIN.
BİR TAVADA SOĞANI SOTELERKEN SALÇAYI DA KAVURUN.
PÜRE, DOĞRANMIŞ DOMATES, TOZ BİBERİ EKLEYİP SUYUNU VERİN VE ÇEKTİRİN. PATLICANLARI KÜP KÜP DOĞRAYIP KIZARTIN. SOSLA HARMANLAYIP FESLEĞEN SERPİN. TAVUĞU SOSLA BİRLİKTE SUNUN.
Napoliten Soslu Tavuk Dolma Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
04:56
Rating:
Hiç yorum yok: