Çökertme Kebabı Tarifi
25 Haziranda Ardanın Ramazan Mutfağı Programında Yapılan Çökertme Kebabı Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler½ kg parça dana antrikot
4 adet kızartmalık orta boy patates
Ayçiçeği yağı – kızartmak için
Yoğurt sos için
3 su bardağı yoğurt
5 diş sarımsak
Domates sos için
1 tatlı kaşığı salça
2-3 adet domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Etleri şerit halinde doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve etleri içine atarak kavurun.
Bu arada patatesleri soyun, rendeleyin veya kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Rendelediğiniz patatesleri yıkayın, iyice sıkın ve sıvı yağda nar gibi kızartın.
Sarımsakları soyun ve dökün. Yoğurda katıp iyice karıştırın. Domatesleri zeytinyağında çevirin. Bir tatlı kaşığı salçayıda ekleyin. Bir taşım çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Bir servis tabağının en altına patatesleri yayın. Üstüne yoğurdu, onun üstüne de eti yerleştirin.
Arzuya göre kuru nane ve pul biberle servis edin.
Çökertme Kebabı Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
15:55
Rating:
Hiç yorum yok: