Silivri Tatlısı Tarifi
25 Haziran'da Ardanın Ramazan Mutfağı Programında Yapılan Silivri Tatlısı Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler1 su bardağı un
½ su bardağı irmik
3 ad yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üstü için
Hindistan cevizi
Şerbeti için
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Hazırlanışı
Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri köpük gibi oluncaya kadar çırpın,yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.
Un ,irmik,kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kasede harmanlayıp yumurtalı karışıma spatula yardımı ile yavaş yavaş karıştırarak yedirin.
Yağlanmış fırın kabınıza dökün,180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Şerbeti için şeker ve suyu karıştırarak kaynatın,ateşten almaya yakın limon suyunu ilave edip, kenara alın ve ılıtın.
Fırından çıkan tatlınız soğuduktan sonra ılık şerbeti üzerine dökün. Tatlı şerbeti tamamen çektiğinde Hindistan cevizini serpin.
Silivri Tatlısı Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
16:04
Rating:
Hiç yorum yok: