Güncel

Güncel Konular

Dolgulu Tatlı Patatesler Tarifi

Ver Fırına Yarışmasında Yapılan Dolgulu Tatlı Patatesler Tarifi ve Yapılışı

MALZEMELER
5 ADET TATLI PATATES (İÇİ TURUNCU OLAN)
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
3 ADET TANE KARANFİL
1 ADET ÇUBUK TARÇIN
İÇ DOLGUSU
1 SU BARDAĞI FINDIK EZMESİ
150 GR. MASKARPONE PEYNİRİ
1 ADET PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
10 ADET VİŞNE (PASTALARIN ÜZERİNE KONAN TATLI OLAN)
1 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ (PARÇALANACAK)
1 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET KREM ŞANTİ
1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
(TADINA BAKALIM PUDRA ŞEKERİ GEREKİRSE)
YAPILIŞI
PATATESLERİ SOYALIM VE ORTADAN KESİP İÇİNİ OYALIM.
KAYNAR SUYA KARANFİL VE AZ TUZ ATIP 5-6 DAKİKA HAŞLAYALIM. BORCAMA ALIP 200 DERECEDE YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRELİM.
İÇ DOLGUSU YAPILIŞI
FINDIK EZMESİ, MASKARPONE PEYNİRİ VE PORTAKAL KABUGU RENDESINI KARIŞTIRALIM. CEVİZİ AZICIK YAĞDA KAVURALIM.
KREM ŞANTİYİ HAZIRLAYIP TADINA BAKARAK GEREKİRSE PUDRA ŞEKERİ İLAVE EDELİM.
DİĞER İÇ DOLGUYLA KARIŞTIRALIM.
SOĞUYAN PATATES KASELERİNE DOLGUYU YILDIZ UÇLU SIKMA TORBASIYLA SIKALIM. ÜZERİNE KREM ŞANTİ SIKIP, ORTALARINI VİŞNEYLE SÜSLEYELİM.

Dolgulu Tatlı Patatesler Tarifi Reviewed by DveO on 06:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.