Papatya Şeklinde Milföy Tarifi
Ver Fırına Programında Yapılan Papatya Şeklinde Milföy Tarifi ve Yapılışı;
MALZEMELER3 ADET MİLFÖY
100 GR KİRAZ
250 GR SÜT
1 YUMURTA
30 GR NİŞASTA
75 GR ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA
30 GR TEREYAĞI
ÜZERİ İÇİN:
50 GR KREM ŞANTİ
¼ ÇAY BARDAĞI SÜT
YAPILIŞI
2 ADET ÇİÇEK KALIP İLE HER BİR MİLFÖYDEN ŞEKİL ÇIKARTIN. TOPLAMDA 6 ADET MİLFÖYÜ TEPSİYE DİZİP 200° FIRINDA PİŞİRİN.
SÜT, ŞEKER, YUMURTA, NİŞASTA VE VANİLYAYI TENCEREYE KOYUP İYİCE ÇIRPIN OCAĞA ALIN VE KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRIN. KAYNADIKTAN SONRA MİKSERE ALIN TEREYAĞINI KOYUP SOĞUYANA KADAR ÇIRPIN.
MİLFÖYLERİNİZ PİŞTİKTEN SONRA 2-3 DK SOĞUTUN. KREMANIZI YILDIZ UÇ İLE SIKMA TORBASINA ALIN VE MİLFÖYLERİNİZİN 3 TANESİNE SIKIN VE DİĞER MİLFÖYLER İLE RESİMDEKİ GİBİ ÜZERİNİ KAPATIN.
HAZIRLADIĞINIZ ŞANTİNİZİ YILDIZ UÇ İLE MİLFÖYLERİNİZİN ÜSTÜNE SIKARAK KİRAZ İLE GÖRSELDEKİ GİBİ SÜSLEYİP SERVİS EDİN.
Papatya Şeklinde Milföy Tarifi
Reviewed by DveO
on
05:25
Rating:
Hiç yorum yok: