Kıymalı Börek Tarifi
Gülenayla Pasta Börek Programı Kıymalı Börek Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler
5 su b. un
1 su b. ılık su
1 tatlı k. tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek k. üzüm sirkesi
İçi için
250 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Hamuru açmak için
100 gr. tereyağı
Yapılışı
Hamur malzemeleri ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir,
Hamur dinlendirilir,
Tereyağ eritilir
Hamurdanmandalina büyüklüğünde bezeler alınır tatlı tabağı büyüklüğünde açılır ve yağlanıp böyle 5-10 dakika dinlendirilir,
İç harç için tavada soğam kavrulur, lıyma da eklenip suyunu salıp çekene kadar kavrulur, baharatlar eklemnip karıştırılır,
Hamurlar el ile çeke çeke açılır incecik olmalı,
Uzunlamasına iç harç koyulup rulo yapılır ve yağlanmış tepsiye kol böreği yapar gibi sarılır. Üzeri tereyağ ile yağlanır,
180 derecede kızarana pişirilir.
5 su b. un
1 su b. ılık su
1 tatlı k. tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek k. üzüm sirkesi
İçi için
250 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Hamuru açmak için
100 gr. tereyağı
Yapılışı
Hamur malzemeleri ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir,
Hamur dinlendirilir,
Tereyağ eritilir
Hamurdanmandalina büyüklüğünde bezeler alınır tatlı tabağı büyüklüğünde açılır ve yağlanıp böyle 5-10 dakika dinlendirilir,
İç harç için tavada soğam kavrulur, lıyma da eklenip suyunu salıp çekene kadar kavrulur, baharatlar eklemnip karıştırılır,
Hamurlar el ile çeke çeke açılır incecik olmalı,
Uzunlamasına iç harç koyulup rulo yapılır ve yağlanmış tepsiye kol böreği yapar gibi sarılır. Üzeri tereyağ ile yağlanır,
180 derecede kızarana pişirilir.
Kıymalı Börek Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
04:15
Rating:
Hiç yorum yok: