Kuru Un Helvası Tarifi
Gülenayla Pasta Börek Porgramında Yapılan Kuru Un Helvası Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler
5 su bardağı un
1 paket pudra şekeri
250 gr. tereyağı
Yapılışı
Unu çelik tencerenin içerisine eleyip alalım. Ocağı kısık ayara getirip tencereyi koyalım.
Tahta kaşıkla unu yavaş yavaş kavuralım,
Unun kokusu çıkıp gittiğinde ocağı kapatalım. Un ılıklaşmaya başladığı zaman ise pudra şekerini katalım.
Ocağı tekrar açıp kısalım. Son eklemelerden sonra 2 dakika daha kavuralım. Ocağı tekrar kapatalım.
Küçük bir tavanın içerisinde tereyağını eritelim. Yağ henüz sıcakken un karışımına ilave edelim.
Son ilaveden sonra 1 dakika ya da 3 dakika kadar karışımı ısıtalım.
İstediğe bağlı olarak servis edebilirsiniz.
5 su bardağı un
1 paket pudra şekeri
250 gr. tereyağı
Yapılışı
Unu çelik tencerenin içerisine eleyip alalım. Ocağı kısık ayara getirip tencereyi koyalım.
Tahta kaşıkla unu yavaş yavaş kavuralım,
Unun kokusu çıkıp gittiğinde ocağı kapatalım. Un ılıklaşmaya başladığı zaman ise pudra şekerini katalım.
Ocağı tekrar açıp kısalım. Son eklemelerden sonra 2 dakika daha kavuralım. Ocağı tekrar kapatalım.
Küçük bir tavanın içerisinde tereyağını eritelim. Yağ henüz sıcakken un karışımına ilave edelim.
Son ilaveden sonra 1 dakika ya da 3 dakika kadar karışımı ısıtalım.
İstediğe bağlı olarak servis edebilirsiniz.
Kuru Un Helvası Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
04:07
Rating:
Hiç yorum yok: