Güncel

Güncel Konular

Kremalı Kadayıf Tatlısı Tarifi

Ver Fırına Programında Yapılan Kremalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Yapılışı;

MALZEMELER
150 GR KADAYIF
50 GR TEREYAĞI
2 YEMEK KAŞIĞI PEKMEZ
1 YEMEK KAŞIĞI BAL
1 TATLI KAŞIĞI ESMER ŞEKER
KREMASI
250 GR SÜT
1 YUMURTA
30 GR NİŞASTA
75 GR ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA
80 GR KREMA
ÜZERİ İÇİN
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ANTEP
YAPILIŞI
TEREYAĞINI ERİTİN. BAL, PEKMEZ VE ESMER ŞEKERİ İÇİNE KOYUP ÇIRPMA TELİ İLE İYİCE ÇIRPIN. KARIŞIMIN YETERİ KADARINI KADAYIFA DÖKEREK ELİNİZLE YEDİRİN. MUFFİN KALIPLARINI TEREYAĞI İLE YAĞLAYIN VE KADAYIFLARI İÇERİSİNE YERLEŞTİRİN. ORTASI HAFİF ÇUKUR KALACAK ŞEKİLDE KADAYIFLARI KOYUN. 180° FIRINDA PİŞİRİN.
SÜT, ŞEKER, YUMURTA, NİŞASTA VE VANİLYAYI TENCEREYE KOYUP İYİCE ÇIRPIN. OCAĞA ALIN VE KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRIN. KAYNADIKTAN SONRA MİKSERE ALIN, 4-5 DK SICAKLIĞI GİDENE KADAR ÇIRPIN. KREMAYI YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
ÇIRPMA İŞLEMİ TAMAMLANDIKTAN SONRA ILIMIŞ KADAYIFLARIN ÜZERİNE KREMAYI SIKIN VE TOZ ANTEP FISTIĞI İLE SÜSLEYİP SERVİS EDİN.
Kremalı Kadayıf Tatlısı Tarifi Reviewed by OK Medya on 05:08 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.