Güncel

Güncel Konular

Tavuklu Beşamelli Erişte Tarifi

Ver Fırına Yarışmacılarından Ünal Tutucu'nun Yaptığı Tavuklu Beşamelli Erişte Tarifi ve Yapılışı;

MALZEMELER
1 PAKET ERİŞTE
4 PARÇA TAVUK KALÇA (KEMİKSİZ)
3 ÇORBA KAŞIĞI UN
2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI MUSKAT
4 SU BARDAĞI SÜT
1 ADET YUMURTA (SARISI)
1,5 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ
150 GR MANTAR (SOTELENECEK)
1 ÇAY BARDAĞI KURU DOMATES
HAZIRLANIŞI
ERİŞTEYİ HAŞLAYIN, SÜZÜN. TAVUĞU HAŞLAYIP KÜÇÜK PARÇALARA BÖLÜN.
BİR TENCEREDE YAĞ İLE UNU ORTA ATEŞTE KAVURUN. SÜTÜ EKLEYİN VE KARIŞTIRARAK MUHALLEBİ KIVAMINA GETİRİN. İÇERİSİNE MUSKAT RENDELEYİN. ISLATILMIŞ VE KÜÇÜK DOĞRANMIŞ DOMATESLERİ DE İLAVE EDİN.
OCAKTAN ALIN, BİRAZ ILININCA YUMURTANIN SARISINI İLAVE EDİP KARIŞTIRIN. MAKARNA VE TAVUĞU DA TENCEREYE EKLEYİP KARIŞTIRIN. FIRIN KASELERİNİZİ YAĞLAYIN VE MAKARNA KARIŞIMINI UYGUN BORCAMA YAYIN. ÜZERİNE KAŞAR PEYNİRİ SERPİŞTİRİP, 190 DERECEDE ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.
Tavuklu Beşamelli Erişte Tarifi Reviewed by DveO on 04:34 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.