Yeşil Elma Patlıcanlı Kuzu Etli Kebap Tarifi
Yeşil Elma Programında Yapılan Patlıcanlı Kuzu Etli Kebap Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler500 gr kuzu kuşbaşı
3 domates
3 yeşil biber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Servisi için
4 tırnak pide
3 köz biber
1 kase yoğurt
1 tutam maydanoz
Yapılışı
Derin bir tavaya kuşbaşı etleri koyuyoruz. Zeytinyağını da döküyoruz ve kavurmaya başlıyoruz.
Tereyağını ilave ediyoruz. Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz.
Yeşil biberleri ayıklıyoruz. Domatesleri soyuyoruz. Sarımsakları, yeşil biberleri ve domatesleri doğruyoruz.
Et suyunu çekince sarımsakları ve biberleri koyup soteliyoruz.
Biberler yumuşayınca domatesleri ilave ediyoruz.
Sıcak suyunu, tuz ve karabiberini ekliyoruz. Bu şekilde pişiriyoruz.
Patlıcanları közlüyoruz. Soyuyoruz ve doğruyoruz.
Tırnak pideleri küp doğruyoruz ve servis tabağına koyuyoruz.
Yoğurdu çırpıyoruz, pidelerin üzerine döküyoruz.
Yoğurdun üzerine köz patlıcanları koyuyoruz.
En üstüne de et sotemizi koyuyoruz.
Üzerine maydanoz batırarak servis ediyoruz.
Yeşil Elma Patlıcanlı Kuzu Etli Kebap Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
06:37
Rating:
Hiç yorum yok: