Yeşil Elma Pastırmalı Simit Tarifi
Yeşil Elma Programında Yapılan Pastırmalı Simit Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler3,5 su b. un
1 pkt. instant maya
1 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
Tuz
1 şişe maden suyu
İçi İçin
Rendelenmiş kaşar
3 yeşil biber
1 tutam maydanoz
100 gr. pastırma
Mantolamak için
Susam
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı pekmez
Yapılışı
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu ve instant mayasını koyuyoruz ve karıştırıyoruz.
Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya sıvıyağı ve maden suyunu döküyoruz, yumurtayı kırıyoruz.
Ortadaki sıvıları karıştırıp unu da ekleyerek hamuru yoğuruyoruz.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. İç harcı için, kaşar peynirini bir kaseye rendeliyoruz.
Yeşil biberleri, pastırmayı ve maydanozu doğrayıp ilave ediyoruz.
Harcımızı karıştırıyoruz.
Hamurların üzerine un serpiyoruz ve merdaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
Açtığımız hamurların kenarlarına iç harcı paylaştırıyoruz.
Hamurların iç harç koymadığımız kenarlarına hafif su sürüyoruz.
Hamurları harcın üzerine kapatıp kenarlarını da katlayıp rulo şeklinde sarıyoruz.
Bir tabağa pekmez ve suyu koyup karıştırıyoruz. Bir kaba da susamı koyuyoruz.
Hamurları önce pekmezli suya, sonra susama buluyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
Tepside mayalandırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Yeşil Elma Pastırmalı Simit Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
06:38
Rating:
Hiç yorum yok: