Pratik Şöbiyet Tatlısı Tarifi
Ver Fırınada Yapılan Pratik Şöbiyet Tatlısı Tarifi ve Yapılışı;
MALZEMELER10 ADET BAKLAVALIK YUFKA
150 GR TEREYAĞI
1 SU BARAĞI SÜT
3 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA
ŞERBETİ İÇİN
2,5 SU BARDAĞI SU
2 SU BARDAĞI ŞEKER
BİRKAÇ DAMLA LİMON SUYU
HAZIRLANIŞI
SÜTÜ KAYNATIN VE VANİLYA İLE İRMİĞİ EKLEYEREK MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR İYİCE ÇIRPIN VE SOĞUTUN.
10 KAT BAKLAVA YUFKANIZI 5-6 PARÇAYA ENLEMESİNE KESİN. KARE OLACAK ŞEKİLDE BOYLAMASINA KESİN VE HER KARENİN ORTASINA SOĞUMUŞ İRMİKTEN KOYUN. ÜÇGEN OLACAK ŞEKİLDE KATLAYIN VE TEPSİYE DİZİN.
ERİTTİĞİNİZ TEREYAĞINI ÜZERİNE GEZDİRİN VE 210 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.
ŞERBETİNİZİ HAZIRLAYIN. FIRINDAN ÇIKAN BAKLAVALARIN FAZLA YAĞINI SÜZÜN. ILIMIŞ ŞERBETİNİZİ YETERİ KADARINI FIRINDAN ÇIKAN BAKLAVALARIN ÜZERİNE GEZDİRİN VE BİRAZ SOĞUDUKTAN SONRA RESİMDEKİ GİBİ SERVİS EDİN.
Pratik Şöbiyet Tatlısı Tarifi
Reviewed by DveO
on
07:22
Rating:
Hiç yorum yok: