Yaz Sandviçi Tarifi
Ver Fırına Yarışmacılarından Tahsin Küçük'ün Yaptığı Yaz Sandviçi Tarifi ve Yapılışı;
EKMEK İCİN4 SU BARDAGİ UN
42 GR YAS MAYA
2 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAGI SU
ZEYTİNYAĞI
ÜZERİ İÇİN
2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 YUMURTA SARISI
75 GRAM HAŞHAŞ
İÇ MALZEMELERİ
1 ADET PATLİCAN
1 YEMEK KAŞIĞI LABNE PEYNİRİ
1 ÇAY KAŞIĞI PESTO
1 BAĞ ROKA
1 BAĞ KIVIRCIK
2 ADET DOMATES
1 ADET KIRMIZI SOĞAN
ET İÇİN
5 ADET TAVUK İNCİK (KEMİKSİZ VE DERİSİZ)
1 ADET SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK
1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 ÇAY KAŞIĞI FAJİTA BAHARATI
ZEYTİNYAĞI
TUZ
YAPILIŞI
UNU YOĞURMA MAKİNESİNE KOYUN. SÜTÜ VE SUYU ILITIN. İÇERİSİNE MAYAYI VE 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER EKLEYİN VE MAYAYI ERİTİN. DAHA SONRA YOĞURMA MAKİNESİNE KOYUN VE MAKİNEYİ ÇALIŞTIRIP 8 - 10 DAKİKA YOĞURUN. SONRA MAYALANMASI İÇİN TEZGAHA KOYUN VE ÜZERİNE KASE KAPATIN 15 DAKİKA BEKLESİN. SONRA TEKRAR MAKİNEDE 5-6 DAKİKA DAHA YOĞURUN VE ŞEKİLLENDİRİN. ÜZERİNE HARCI İYİCE ÇIRPIN VE SÜRÜN. HAŞHAŞ DÖKÜN VE 190 DERECEDE PİŞİRİN. TAVUKLARI İNCE İNCE RENDELEDİĞİNİZ SOĞAN VE SARIMSAĞIN İCİNE DİĞER BÜYÜN MALZEMELERİ KOYUN, ÇIRPIN VE 15 DK BEKLETİN. DAHA SONRA KIZGIN TAVADA PİŞİRİN. PATLICANLARI İNCE İNCE UZUN UZUN DİLİMLEYİN. KIZGIN YAĞDA İYİCE KIZARTIN. LOR PEYNİRİ VE PESTO SOSLA KARIŞTIRIN VE FIIRINDAN ÇIKAN EKMEĞİNİZİ DİNLENDİRİN. ORTASINI BÖLÜN ÖNCE SOSU SÜRÜN. ÜZERİNE KIVIRCIK, ROKA, KIZARMIŞ PATLICAN, DOMATES VE TAVUKLARI KOYARAK SERVİS EDİN, AFİYET OLSUN.
Yaz Sandviçi Tarifi
Reviewed by DveO
on
22:02
Rating:
Hiç yorum yok: