Güncel

Güncel Konular

Nursel’in Mutfağı Soğan Pidesi Tarifi

Nursel’in Mutfağı Programında Yapılan Soğan Pidesi Tarifi ve Yapılışı;

Hamuru için
1 kilo un.
1 çay kaşığı kabartma tozu.
1 tatlı kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı şeker.
yarım çay bardağı
zeytinyağı
su.
İç harcı için
250 g dana kıyma.
8 adet kuru soğan.
250 g sivri biber.
5 adet domates.
1 tutam maydanoz.
yarım su bardağı pirinç.
yarım çay bardağı sıvı yağ.
1 tatlı kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı karabiber.
1 tatlı kaşığı pul biber.
Yapılışı
Geniş bir kaba 1 kilo un konur.
Kabartma tozu ve şekeri eklenir.
Zeytinyağı gezdirilir ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.
Soğanlar doğranıp sıv ıyağ gezdirilen tavaya alınır. Üzerine doğranan sıvri biberler eklenir.
Kıyması bırakılır ve kavrulur. Biraz renkleri dönünce doğranan domatesler ve yıkanan yarım bardak pirinç ilave edilir.
Tuzu, karabiberi ve pul biberi atılıp ocaktan alınır. Son olarak içine kıyılan maydanozlar eklenip soğumaya bırakılır
Yoğurulan hamurdan 10 beze elde edilir. Büyükçe açılır ve 6 tanesi aralarına sıvı yağ gezdirilerek fırın tepsisinde üst üste konur
Soğuyan iç harç yayılır ve aralarına sıvı yağ gezdirilen 4 yufka ile üzeri kapatılır.
Son olarak tekrar sıv ıyağ sürülür ve 200 derecede fırına verilir.
Pişince dilimlenerek sunuma alınır.
Nursel’in Mutfağı Soğan Pidesi Tarifi Reviewed by OK Medya on 07:20 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.