Güncel

Güncel Konular

Kavurmalı Pide Tarifi

Ardanın Ramazan Mutfağı Programında Yapılan Kavurmalı Pide Tarifi ve Yapılışı;

Kavurmalı Pide Yapılışı
Malzemeler
Hamuru için
500 gr un
20 gr yaş maya
1 tatlı kaşığı yoğurt
1,5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz
1 tutam şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
İç harcı için
200 gr hazır kavurma – kabaca doğranmış
1 su bardağı rende kaşar peyniri
Hazırlanışı
Su ve mayayı karıştırarak mayayı suyun içinde eritin. Ardından yoğurdu ekleyip yeniden karıştırın. Sonrasında tüm malzemelerini ekleyip yoğurun. Küçük toplar halinde 40-50 dakika mayalanması için kenara ayırın.
Hamurunuz yeteri kadar mayalandığında, ince uzun pide şeklinde açın, içerisine kavurma ve kaşar peynirlerini serpiştirin, hamurun kenarlarını kıvırarak pide görüntüsünü sağlayın. Tavada tereyağını eritin ve bir fırça yardımıyla kenarlarına sürün.
200 derecede önceden ısıtılmış fırına fırın tepsinizi içi boş atın ardından sıcak olan fırın tepsinize pidelerinizi alıp 20-25 dakika pişirin. Dilimleyerek servis edin.
Kavurmalı Pide Nasıl Yapılır Kavurmalı Pide Tarifi ve Yapılışı
Kavurmalı Pide Tarifi Reviewed by OK Medya on 15:59 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.