Güncel

Güncel Konular

Kayseri Yağlaması Tarifi

Ardanın Ramazan Mutfağı Programında Yapılan Kayseri Yağlaması Tarifi ve Yapılışı;

Kayseri Yağlaması Nasıl Yapıır, Yapılışı
Malzemeler
Hamuru için
500 gr un
1 su bardağı su
½ su bardağı süt
10 gr yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Kıymalı harç için
2 yemek kaşığı tereyağı
350 gr kıyma
2 tane kuru soğan
2 tane yeşil sivri biber
6-7 adet domates
1 yemek kasığı domates salçası
1 yemek kasığı biber salçası
1,5 su bardağı su
Pul biber
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Su, süt, şeker, maya ve sıvıyağı  bir kaba alıp maya eriyinceye kadar karıştırın. Unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur elde edin. Tuzu ekleyip yoğurun.
Yoğurduğumuz hamuru mayalanması için yaklaşık bir saat kadar dinlendirin.
İç harç için, tüm malzemeleri yemeklik doğrayın. Tavayı ateşe alıp ısıtın ve tereyağını ekleyin.  Tereyağı eriyince soğanı tavaya alın ve iyice pişirin. Ardından kıymayı ekleyin kavurun, sırasıyla biberi ekleyin.
Domatesler ve salçaları ekleyip, salçaların kokusu çıkana kadar kavurun.
Son olarak baharatlar ve suyunu ekleyin. Tüm sebzeler yumuşayıp su yarı yarıya çekinceye kadar pişirin. Harcınızın biraz ıslak kalmasına özen gösterin.
Mayalanan hamurdan 12 beze çıkartın. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgâhta pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yağsız tavada her bir hamuru önlü arkalı pişirin.
Hamurun birisini servis tabağınıza alın. Üzerine kıymalı harçtan sürün. diğer hamuru üzerine yerleştirin bu şekilde bir kat hamur bir kat kıyma olacak şekilde kat kat yerleştirin. 4 dilim olacak şekilde keserek servis edin. Dilerseniz yanında yoğurt ile de servis edebilirsiniz.
Kayseri Yağlaması Tarifi Reviewed by OK Medya on 15:52 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.