Keşli Cevizli Bakla Çorbası Tarifi
Bizim Lezzetlerimiz Programında Yapılan Keşli Cevizli Bakla Çorbası Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler200 gr. bakla
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 adet dereotu
1 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar su
Üzeri için
1 kaşık margarin
1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı
2 yemek kaşığı margarin tencereye alınır ve eriyince soğan eklenip pembeleşene kadar kavrulur,
Baklalar incecik yemeklik doğranır ve soğanlara eklenip kavrulmaya devam edilir,
Baklaların üzerini geçecek kadar su ve et suyu eklenip pişmeye bıraklır,
Terbiye için un, yoğurt ve yumurta çırpılır 1-2 su bardağı su ile açılır,
Çorbadan sıcak su eklenerek ılıtılır ve çorbaya yavaş yavaş eklenir, karıştırılarak,
Pişirmeye devam edilir, tuz en son altı kapatıldıktan sonra tuz atılır,
Çorba pişince dereotu ince kıyılıp eklenir, tuz eklenir ve karıştırılır,
Serviste margarin ve salça ile sos eklenip çorbaya eklenir.
Keşli Cevizli Bakla Çorbası Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
05:08
Rating:
Hiç yorum yok: