Keşli Cevizli Etli Mantı Tarifi
Kanal D Bizim Lezzetlerimiz Programında Yapılan Bolu Keşli Cevizli Etli Mantı Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler
2 kase un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Bir miktar su
İç harcı için
200 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
Bir miktar karabiber
Yapılışı
Un karıştırma kabına alınır ve tuz eklenir ortası açılıp su eklenerek kulak memesinden biraz daha sert hamur yoğurulur,
HAmur açılır ve halinde kesilir,
İç harç için soğan rendelenir kıyma ve baharatlar ile karıştırılıp yoğurulur,
Karelerin içine fındık büyüklüğünde parçalar koyulur ve muska şeklinde kapatılır,
Kaynayan tuzlu suya mantılar atılır ve pişirilir,
7-8 dakika haşlanan mantıya yapışmasın diye 1 su bardağı soğuk su eklenip iyice süzülür, servis tabağının altına keş ve ceviz serpilir mantının yarısı dökülür tekrar keş ve ceviz serpilir mantı dökülür ve üzerine tekrar keş mantı serpilir,
Üzerine kızartılan 3 yemek kaşığı yağda bol ceviz kızartılır, üzerine dökülür.
2 kase un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Bir miktar su
İç harcı için
200 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
Bir miktar karabiber
Yapılışı
Un karıştırma kabına alınır ve tuz eklenir ortası açılıp su eklenerek kulak memesinden biraz daha sert hamur yoğurulur,
HAmur açılır ve halinde kesilir,
İç harç için soğan rendelenir kıyma ve baharatlar ile karıştırılıp yoğurulur,
Karelerin içine fındık büyüklüğünde parçalar koyulur ve muska şeklinde kapatılır,
Kaynayan tuzlu suya mantılar atılır ve pişirilir,
7-8 dakika haşlanan mantıya yapışmasın diye 1 su bardağı soğuk su eklenip iyice süzülür, servis tabağının altına keş ve ceviz serpilir mantının yarısı dökülür tekrar keş ve ceviz serpilir mantı dökülür ve üzerine tekrar keş mantı serpilir,
Üzerine kızartılan 3 yemek kaşığı yağda bol ceviz kızartılır, üzerine dökülür.
Keşli Cevizli Etli Mantı Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
05:56
Rating:
Hiç yorum yok: