Dilber Dudağı Tarifi
Kanal D Bizim Lezzetlerimiz Programında Yapılan Dilber Dudağı Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler
4 yumurta
1 su b. süt
250 gr. margarin
1 tutam tuz
10 damla limon suyu
1 paket nişasta ( açmak için )
1 su bardağı ceviz
Aldığı kadar un
Üzeri için
100 gr. margarin4 yumurta
1 su b. süt
250 gr. margarin
1 tutam tuz
10 damla limon suyu
1 paket nişasta ( açmak için )
1 su bardağı ceviz
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti için
500 gr. şeker
500 gr su
5 damla limon suyu
Yapılışı
Süt eritilmiş margarin, yumurta karıştırma kabına alınır ve iyice karıştırılır,
Un yavaş yavaş eklenerek yumuşak özlü bir hamur elde edilir,
En son limon damlaları eklenip yoğurulur, 30 adet beze alınır, 15-20 dakika dinlendirlir,
Bezeler Tatlı tabağı büyüklüğünde nişasta ile açılır ve araya üst üste araya nişasta serperek dizilir ve hepsi birlikte yuvarlak büyük tepsi boyutunda açılır,
Açılan hamurun üzerine ince çekilmiş ceviz serpilir ve ağzı nişastaya batırılan çay bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesilir, yuvarlaklar ikiye katlanır,
Yağlanmış tepsiye üst üste gelecek şekilde dizilir,
Diğer 15 bezeye de aynı işlem yapılır,
Bu tatlı arzuya göre fıstıkla da yapılabilir,
Üzerne kızdırılmış margarin ve sıvıyağ her yerine gelecek şekilde dökülür,
Fırına verilip kızarana kadar pişirilir, 1-1,5 saat pişmeli,
Tatlı pişerken şerbet için şeker ve su ocağa alınır ve pişmeye yakın limon suyu eklenir,
Tatlı fırından çıkınca ılık tatlıya ılık şerbet dökülür.
Dilber Dudağı Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
06:13
Rating:
Hiç yorum yok: