Güncel

Güncel Konular

Pazılı Beğendi Tarifi

Nursel’in Mutfağı Programında Yapılan Pazılı Beğendi Tarifi ve Yapılışı;

Hamuru için
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz.
su.
İç harcı için
1 kilo çiriş.
yarım çay bardağı sıvı yağ.
1 çay kaşığı tuz.
Sosu için
1 su bardağı yoğurt.
3 diş sarımsak.
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Çiriş otları küçük küçük doğranır ve sıvı yağ gezdirilen tavaya alınıp kavrulur. Tuz atılır ve yumuşayınca ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Un, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 2 bezeye ayrılır ve büyükçe açılır. Geniş bir bardak ağzıyla yuvarlaklar kesilir ve iç harçtan konur.
Kenarlarından örgü şeklinde kapatılıp tuz atılan bol suda haşlanır. Süzülerek suyundan alınıp sunum tabağına konur. Eritilen tereyağ ve sarımsaklı yoğurtla sunuma alınır.
Pazılı Beğendi Tarifi Reviewed by OK Medya on 08:49 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.