Çilekli Muzlu Çok Katlı Pasta Tarifi
Ver Fırına Yarışmacılarından Görkem Doğan'ın Yaptığı Çilekli Muzlu Çok Katlı Pasta Tarifi ve Yapılışı;
MALZEMELER420 GR CUP ŞEKER
245 GR CUP UN
75 GR KAKAO
1+1/2 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
1+1/2 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
2 TANE YUMURTA
250 ML CUP SÜT
125 ML CUP SIVI YAĞ
2 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA AROMASI
1 FİNCAN KAHVE (2 ÇAY KAŞIĞI GRANÜL KAHVE İLE HAZIRLANMIŞ)
İÇ DOLGU PASTACI KREMASI
SÜT 1 LİTRE
ŞEKER 300 GRAM
TEREYAĞI 80 GRAM
YUMURTA SARISI 12 ADET
UN 80 GRAM
MISIR NİŞASTASI 60 GRAM
ÇUBUK VANİLYA 1 ADET
KATLARA KOYMAK İÇİN ÇİLEK VE MUZ
YAPILIŞI
KURU MALZEMELERİ BİR KAPTA KARIŞTIRIN, ELEYİN. İÇİNE YUMURTA, SIVI YAĞ, SÜT VE VANİLYA AROMASINI EKLEYİN VE 1-2 DK ÇIRPIN. KAHVEYİ KAYNAR SU İLE HAZIRLAYIN VE KEK KARIŞIMININ İÇİNE EKLEYİN. 175 DERECEDE 30 DK PİŞİRİN.
PASTACI KREMASI İÇİN ŞEKER VE YUMURTAYI 4-5 DK MİKSER İLE ÇIRPIN. SÜTÜ VANİLYA ÇUBUĞU İLE ISITIN. YUMURTALIKARIŞIMA NİŞASTA VE UNU EKLEYİP KARIŞTIRIN VE SICAK SÜTÜ ISIYA ALIŞTIRARAK YUMURTALI KARIŞIMA EKLEYİN. TEKRAR TENCEREYE ALIP KIVAM ALANA KADAR PİŞİRİN.
KEKİN KATLARININ ARASINA KREMA VE MEYVELERİ DÖŞEYİN.
Çilekli Muzlu Çok Katlı Pasta Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
06:25
Rating:
Hiç yorum yok: