Güncel

Güncel Konular

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

26 Haziranda Ardanın Ramazan Mutfağı Programında Yapılan Firikli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Yapılışı;

Malzemeler
30 adet kuru patlıcan
İç harç için
500 gr az yağlı kıyma
4-5 adet ezilmiş sarımsak
1 su bardağı yıkanmış firik bulguru
½ su bardağı yıkanmış bulgur
2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
1 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı kadar acı pul biber
1 tutam kimyon
1 dolu tutam kuru nane
Tuz
Karabiber
Aldığı kadar su
İçinde pişeceği su
1 litre kaynamış su
2 kaşık domates salçası
4-5 kaşık ayçiçeği yağı
Üzeri için
Süzme Yoğurt
Pul biber
Tereyağı
Hazırlanışı
Patlıcanları kaynar suda 3-4 dakika kadar haşlayın, çok yumuşamasın çok da diri kalmasın, hemen çıkartıp soğuk suya sokup pişmesini durdurun.
Bütün harç malzemesini bir kaba koyun ve iyice yoğurarak harmanlayın.
Patlıcanların içini bu harçla doldurun ancak tam ağzına kadar doldurmayın, üzeri 1, 1 buçuk parmak boş kalacak şekilde doldurmaya özen gösterin.
Tencereye ağızları üst üste gelip birbirini kapatacak şekilde dışarıdan başlayarak içeriye doğru dizin.
Ayrı bir kapta sos için kaynar suda domates salçasını eritin, dolmaların üzerini kapatacak şekilde tencereye ekleyin.
Ayçiçeği yağını da tencereye ekleyin, üzerine 1 tabağı ters kapatın ve 50- 60 dakika kadar kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin.
Bir tavada tereyağını eritin, köpüklenirken ateşten alın ve pul biberi ekleyin hafif karıştırın, Dolmaların üzerine önce yoğurt sonra, bu sosu dökerek servis edin.
Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Reviewed by OK Medya on 10:37 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.