Cevizli Kadayıf Tarifi
26 Haziranda Ardanın Ramazan Mutfağı Programında Yapılan Cevizli Kadayıf Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler1 adet yufka
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
300 gr tel kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Hazırlanışı
Tezgaha yufkayı serin. Cevizden 2 yemek kaşığı ayırıp, yufkanın üzerine serpin. Tel kadayıfı didikleyip, yufkanın üzerine serpin. Yufkayı rulo şeklinde sarın.
1 yaprak yufkadan 2 adet rulo elde edin.
Rulo şeklinde hazırladığını yufkayı 3parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları iç harç yukarıya bakacak şekilde dizin.
Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın, ocaktan almaya yakın içine bir iki damla limon suyu ekleyip kenara alıp soğutun.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
Cevizli Kadayıf Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
10:56
Rating:
Hiç yorum yok: