Güncel

Güncel Konular

Cevizli Revani Tarifi

Ardanın Ramazan Mutfağı Programında Yapılan Cevizli Revani Tarifi ve Yapılışı;

Ardanın Ramazan Mutfağı Cevizli Revani Yapılışı
Malzemeler
100 gr un – 6 yemek kaşığı
60 gr şeker – 4 tepeleme yemek kaşığı
60 gr irmik – 4 yemek kaşığı
8 adet yumurta
50 gr toz ceviz – 4 yemek kaşığı
1 avuç bütün ceviz
Şerbeti için
500 gr toz şeker – 3 su bardağı
500 ml su
¼ adet limon suyu
Hazırlanışı
Şerbet için; su ve şekeri karıştırarak kaynatın, kıvama gelmeye yakın limon suyunu ekleyin ve kenara alın, ılıtın.
Revani için; şeker ve yumurtaları rengi açılıp köpürünceye kadar çırpın.
Un, toz ceviz ve irmiği ekleyip spatula ile karıştırın.
Tepsinin tabanını yağlayın ve un serpin üzerine bütün cevizleri düzgünce yerleştirin. Karışımı üzerine dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Tatlı fırından çıkınca ılık şerbeti üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
Cevizli Revani Tarifi Reviewed by DveO on 03:27 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.