Kadayıf Dolması Tarifi
Ardanın Mutfağı Programında Yapılan Kadayıf Dolması Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler½ kg tel kadayıf
4 adet yumurta
Sıvıyağ – kızartmak için
2 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbet için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Üzeri için
2-3 yemek kaşığı ceviz
200 gr kaymak
Hazırlanışı
Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın, ocaktan almaya yakın içine bir iki damla limon suyu ekleyip kenara alıp soğutun.
Tel kadayıftan bir avuç dolusu alıp, tezgâha çay tabağı büyüklüğünde yayın. Ortasına birer yemek kaşığı ceviz ekleyip, sarın. Tüm kadayıfı bu şekilde hazırlayın.
Yumurtayı bir kaba alıp çırpın. Kadayıf dolmalarını yumurtaya bulayıp, kızgın yağda kızartın ve soğuyan şerbetin içine atıp, 20 dakika bekletin.
Kadayıf Dolması tatlınız hazır servis tabaklarına alıp, kaymak ve cevizle süsleyin.
Kadayıf Dolması Tarifi
Reviewed by DveO
on
03:54
Rating:
Hiç yorum yok: