Güncel

Güncel Konular

Peynirli Otlu Börek Tarifi

Ardanın Mutfağı Programında Yapılan Peynirli Otlu Börek Tarifi ve Yapılışı;

Peynirli Otlu Börek Yapılışı
Malzemeler
4-5 adet yufka
500 gr beyaz peynir – böreklik
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
5-6 dal taze nane
5-6 dal taze soğan
Tuz
Karabiber
Sıvı harç için
1 su bardağı süt
½ su bardağı soda
2 adet yumurta
½ su bardağı sıvı yağ
Tuz
Hazırlanışı
Sıvı harç için olan tüm malzemeleri çırparak karıştırın.
İç harç için, tüm yeşillikleri kıyın ve peynirle karıştırın.
Yufkalardan birisini tezgaha serin üzerine fırça yardımıyla sıvı harçtan sürün. İç harçtan yayın. Rulo şeklinde sarın. Her bir yufkadan iki adet rulo elde edin.
Bu şekilde tüm yufkalar bitene kadar hazırlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan sıvı harcı üzerine gezdirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında börek iyice kıvam alana kadar 40-45 dakika pişirin.
Peynirli Otlu Börek Tarifi Reviewed by DveO on 03:48 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.